C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de crus dans 7FMR 
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[1] à ce propos de prendre chastiaulz dit encore le dit livre comment par aucuns engins fais de merrien, que l'en peut mener jusques aux murs, l'en peut prendre le lieu assailli : on fait un engin de merrien, que on appelle mouton et est comme une maison faitte de merrien, qui est couverte de cuirs crus affin que feu n'y puisse prendre, et devant celle maison a un grant tref, lequel a le bout couver de fer, et le lieve l'en à chaienes et à cordes, par quoy ceulz, qui sont dedens la maison, pevent embatre le tref jusques aux murs, et le retrait on arriere, quan on veult, en maniere d'un moton, qui se recule quant il veult ferir, et pour ce est il appellez mouton. (CHR. PIZ., Faits meurs Ch. V, S., I, 1404, 231)
[2] Doivent estre garnis de nerfz à corde pour ars et arbalestes, et, se telz cordes faillent, on doit prendre les crins des chevaulz ou les cheveulz des femmes, et en faire cordes, si comme dit Vegece que firent jadis les femmes de Romme, qui coupperent leurscheveux lorsqu'ilz avoient faute de trait à Romme, et par ce furent recouvrez, et doivent estre garnis de foison cornes de bestes pour rapareillier leurs arbalestes, et aussi de cuirs crus pour couvrir leurs engins et leurs autres edefices, affin que feu ne s'i boute. dedens la maison, pevent embatre le tref jusques aux murs, et le retrait on arriere, quan on veult, en maniere d'un moton, qui se recule quant il veult ferir, et pour ce est il appellez mouton. (CHR. PIZ., Faits meurs Ch. V, S., I, 1404, 235)
[3]" Je crus Avis et ses usages, Dont je bien sçay que fis que sages, Se m'adressay ou il disoit, Et il mon cuer y conduisoit. (MACH., D. Aler., a.1349, 341)
[4] et trouverent plus de diis mille viels sorlers fais de quirs tous crus a tout le poil, que les Escos avoient la laissiet; (FROISS., Chron. D., p.1400, 150)
[5] Povres gens mengent les pois crus. (Sots, c.1480-1500, 271)
[6] Et si a on maintes foiz veu ces iaians prendre gens en la mer, et les portent a terre, en chascune main ii et les alouent et les manguent tous crus. (6203, 393)
[7] ces gens menguent les poissons tous crus. (6204, 101)
[8] Aucunefoiz, et le plus souvent, l'en frit les espinars tous crus et, quant ilz sont bien friz, l'en met de l'eaue ung petit comme l'en fait souppe a l'uille. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 201)
[9] Or devez vous avoir cuit en eaue, en vin et en sel, chappons, poucins et poules despeciez tous crus par quartiers, ou veel despecié par morceaulx; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 220)
[10] Puis le broyez en ung mortier et des oeufz crus avec, et de bon frommage de gain, et de bonne pouldre d'espices, et bien pou de saffran, et saler a point. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 248)

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