[1] | Les aucuns a eulx les mains ruent, Et quant ilz sentent qu'elles puent, Si les laissent disans: " Ces gloutes Et ces Lombardes flairent toutes. (DESCH., M.M., c.1385-1403, 337) | [2] | Et maintes autres sur ce fait de batailles par querelles, les loys qui se dient lombardes les permectent grandement et en pluseurs façons. (LA SALE, J.S., 1456, 31) | [3] | Quoy qu'on tient belles langaigieres Florentines, Venicïennes, Assés pour estre messaigieres, Et mesmement les ancïennes, Mais soient Lombardes, Roumaines, Genevoyses, a mes perilz, Pimontoises, Savoysïennes, Il n'est bon bec que de Paris. (VILLON, Test. M., 1461-1462, 119) | [4] | vins lieues lombardes. (6203, 244) | [5] | lieues lombardes ; (6203, 244) | [6] | lieues lombardes. (6203, 310) | [7] | Que ces Lombardes puent! (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 52) | [8] | Rost de char, poissons d'eaue doulce, poissons de mer, une cretonnee de char, [raviolles], un rosé de lappereaulx et de bourrees a la saulse chaude d'oiseletz, tourtes pisaines, id est de Pise en Lombardie (et dist l'en tourtes lombardes, et y a des oiselés parmy la farce, et en plusieurs lieux cy apres dist tourtes lombardes). (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 176) | [9] | Rost de char, poissons d'eaue doulce, poissons de mer, une cretonnee de char, [raviolles], un rosé de lappereaulx et de bourrees a la saulse chaude d'oiseletz, tourtes pisaines, id est de Pise en Lombardie (et dist l'en tourtes lombardes, et y a des oiselés parmy la farce, et en plusieurs lieux cy apres dist tourtes lombardes). (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 176) | [10] | Rost le meilleur que on peut, poisson doulx, poisson de mer, plaiz en l'eaue, bourrees a la saulse chaude ut lemproions, ung gravé de aloez, g i g. de fleur de peschier, blanc mengier parti, tourtes lombardes, pastelz de venoison et d'oiseletz, cretonnee d'Espaigne, harenc fraiz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 177) |
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