C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de tremper dans 7FMR 
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[1] Et ne chantoit au doulx son du rebec La trahyson qu'il avoit mis tremper. (LA VIGNE, V.N., p.1495, 176)
[2] Atropos, trop tost preste à trapper Dessoubz sa trappe a voulu attraper Le bon seigneur, de vice non culpe Sans sa rigueur nullement attremper Icy l'a mis pour jamais à tremper Fort j'ay le cueur de dueil aspre occupe Et mon bon sens seul a préocupe D'estre en tous cas de recors assentu Par l'accident que son corps a sentu Où plus jamais de remède n'y a Quant l'oppulent derrier mectz desnya. (LA VIGNE, Compl. roy Bazoche M.R., 1501, 408)
[3] Les pepins sont la semence, et les convient tremper deux jours, puis semer, et sans les moullier laissiez croistre jusques a ce qu'elles appairent dehors; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 120)
[4] Et la beguine scet bien, et le vous dira, que se il y a aucune tache d'uile ou autre gresse, le remedde est tel: Ayez pissat, et le chauffez comme tiede, et mectez la tache tremper dedens par deux jours, et puis estraingnez le drap ou est la tache sans le tuerdre; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 132)
[5] Ou vous faictes ainsi: Faictes prendre de la terre de robes et tremper en leissive, puis mectre sur la tache et laissiez secher, et puis froter. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 132)
[6] Ou se vous n'avez terre de robes, faictes mectre cendres tremper en lessive et icelles cendres bien trempees mectez sur la tache. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 132)
[7] Item , se le vin est aigre, preigne une cruche d'eaue et gecte dedens pour departir le vin de devers la lye, et puis prengne plain plat de fourment, et mectez tremper en eaue, et puis jectez l'eaue, et mectez boulir en autre eaue, et faciez boulir en autre eaue tant qu'il se veuille crever, et puis l'ostez. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 134)
[8] Nota que, se ung jambon est salé de longue saleure comme d'un moiz, il couvient des le soir devant le mectre tremper en eaue froide et l'endemain rere et [laver] en eaue chaude pour mectre cuirer et mectre cuire primo en eaue et en vin, et gecter ceste premiere bouture et puis cuire en autre eaue. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 193)
[9] Harent quaqué soit mis en eaue fresche et laissié .III. jours et .III. nuys tremper en foison d'icelle eaue; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 196)
[10] et au bout de .III. jours soit lavé et mis en autre eaue fresche .II. jours tremper, et chascun jour changier son eaue .II. foiz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 196)

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